masáže petra, Masáže sportovní a rekondiční, Masáž horkými lávovými kameny, Lymfatická masáž, Anticelulitidová masáž, Baňkování, Medové baňkování, Havajská masáž, Čínská tlaková masáž šíje a hlavy, Aromamasáže

     Jarní očista těla
 
Týdenní očistné programy
 
DOPORUČENÝ DIETNÍ - očišťující - PROGRAM NA CELÝ TÝDEN
 
  Jídelníček č.1:
1 den - jen ovoce kromě banánů
2 den - veškerá zelenina a večer jeden brambor
3 den - ovoce a zelenina
4 den - 3 banány a odstředené mléko
5 den - porce kuřecích prsíček a nebo ryba a šest rajčat
7 den - rýže naturál a zelenina
  Jídelníček č.2:
1. den
- jezte jen zeleninu, a to nejlépe syrovou, může mít samozřejmě podobu salátu zakapaného olivovým olejem
- mělo by jí být jedno kilo, případně kilo a půl
2. den
- dopřejte si pouze ovoce, také jeden až jeden a půl kilogramu
- jezte více druhů, přednost by mělo mít ovoce s nižším obsahem sacharidů. Nejlepší je ananas, který obsahuje hodně vlákniny, dále grapefruit, jablka, mango. Banány či hroznové víno jsou příliš sladké.
3. den
- postupně zařazujte další potraviny, například brambory vařené ve slupce, kysané zelí obsahující množství vitaminu C či zeleninu dušenou na rostlinném tuku.
4. den
- přidejte celozrnné pečivo, těstoviny nebo rýži, kombinujte je se zeleninou či ovocem. Nadále platí pravidlo - přidává se každý den pouze jedna nová potravina
5. den
- poprvé zařaďte živočišné bílkoviny, nejlépe ve formě živého bílého jogurtu, který obsahuje probiotickou kulturu, protože ta pomáhá udržovat rovnováhu mikroflóry trávicího traktu.
6. den
- na talíři by se měl objevit sýr nebo třeba nízkotučný tvaroh, nikoli ale slazené tvarohové pochoutky.
7. den
- jídelníček může doplnit bílé maso, rybí, kuřecí, králičí nebo krůtí. Maso by mělo být dušené, vařené nebo maximálně opečené na sucho. Tabu by mělo být smažené či pečené na tuku.
   
  Tipy do jarního jídelníčku:
• výborné jsou cibulové polévky s pórkem a celerem
• jezte hodně čerstvé zelené zeleniny a natí - výborně doplňují krev
• k omáčkám přidávejte citrón, zázvor a vanilku
• z ovoce upřednostňujte grapefruit - čistí krev, k ostatnímu ovoci přidávejte skořici, hřebíček, muškátový oříšek nebo kardamon,špaldu kombinujte se zelenou zeleninou a výhonky na posílení jater
   
   
Další detoxikační ‚dny‘
   

Smyslem detoxikace není hladovění, ale očista organismu. Pokud se rozhodnete pro detoxikační kúru, začněte lehkým ovocným dnem, pokračujte zeleninovým a skončete rýžovým.

   
  Rýžový den
Snídaně
Rýže s jablečným nebo meruňkovým kompotem
Svačina 1
Pomeranč nebo grapefruit
Oběd
Zeleninové rizoto
Svačina 2
Kedluben
Večeře
Rýže s tofu sýrem a černými olivami
  Zeleninový den
Zeleninový den vám dovoluje sníst libovolné množství zeleniny, a to v syrové i vařené formě.
Snídaně
Zeleninový salát z libovolných druhů zeleniny
Svačina 1
Kedluben nebo meloun
Oběd
Zeleninová polévka, květákový mozeček nebo dušená mrkev s hráškem a brambory jako příloha
Svačina 2
Vařená červená řepa
Večeře
Vařený květák nebo brokolice
  Ovocný den
V ovocný den to nepřehánějte s konzumací džusů a ovocných šťáv. Volte raději bylinkové a zelené čaje a čistou vodu.
Detoxikaci napomůže také voda s trochou vymačkaného citrónu – nejlépe jedna sklenice ráno a jedna večer. Jediným zakázaným ovocem je pro vysoký obsah cukru banán.
Snídaně
Jablko nebo jablečný kompot,
koktejl ze sójového mléka a jahod
Svačina 1
Jakékoliv citrusové nebo lesní ovoce
Oběd
Ovocné rizoto
Svačina 2
Libovolné množství meruněk, broskví nebo nektarinek
Večeře
Ananas

 

 

 
   
 
 
 (c) 2008 Všechna práva vyhrazena

Bihaja design